1 december 2018

Bron: De Limburger, 1 december 2018, Pieternel Kellenaers Stramproy

Vier kunstwerken terug naar school in Stramproy
Vier kunstwerken van Piet Schoenmakers hebben weer een plek gekregen tegen de gevel van de school aan de Parklaan in Stramproy. Vrijwilligers van Kuch (kunst, cultuur en historie) haalden ze uit het stof en knapten ze op.
Ze lagen in de gemeentelijke opslag te verstoffen, de kunstwerken van Piet Schoenmakers die lang de scholen in Stramproy verfraaiden. Maar dankzij de inzet van vrijwilligers van Kuch (kunst, cultuur en historie) zijn ze afgestoft, opgeknapt en weer opgehangen aan de ‘nieuwe’ brede school in het dorp.
Het Kabouterbos heeft Schoenmakers zeker 40 jaar geleden gemaakt voor kleuterschool ’t Korenbermke die plaats heeft gemaakt voor het nieuwe schoolgebouw aan de Parklaan. Sinds woensdag hangt het kleurrijke kunstwerk aan de gevel van de kinderopvang. Kapotte onderdelen zijn door vrijwilligers van Kuch in de eigen werkplaats gerestaureerd.
Van de oude Willibrordusschool aan het Kerkplein en de St. Servaasschool, beide afgebroken, zijn bovendien nog drie kunstwerken van Schoenmakers opgeknapt en aan het nieuwe gebouw opgehangen. De Vogels en De Koning aan de westgevel, Het Alfabet aan de oostgevel.

Foto: De Limburger

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE