10 april 2023

IN DE BAN VAN DE DRAAK

Op 3 juni opent het Museum Beesel in het Aad Raodhoes in Beesel het nieuwe seizoen met een expositie over het Draaksteken: IN DE BAN VAN DE DRAAK

De expositie sluit aan bij het Draaksteken, het openluchtspel dat de legende van St Joris en de Draak uitbeeldt en eens in de zeven jaar in Beesel wordt opgevoerd. In augustus dit jaar is het weer zover.

De expositie vertelt het verhaal over de rijke historie van het Draaksteken, de betekenis ervan voor de Beeselse gemeenschap en de oorsprong van het Draaksteken in Beesel die ligt bij de Schutterij Broederschap St. Georgius & St. Sebastianus.

Aan de hand van historische foto’s, audiovisuele beelden, toelichtende teksten en kostuums wordt de bezoeker meegenomen in de legende, het Draaksteken vroeger en nu, het Kinderdraaksteken en hoe het spel in diverse Europese steden wordt opgevoerd. Verder toont de expositie keramische kunst rond het thema Draaksteken. Naast de karakteristieke keramiek uit de voormalige Beeselse ateliers is er hedendaags werk te zien van kunstenaars uit Beesel en bovendien werkstukken van kinderen van de basisschool, die ze samen met SBKE (Stichting Beesels Keramisch Erfgoed) hebben gemaakt.

Natuurlijk zal de draak niet ontbreken. De draak die in vroegere jaren onderdeel uitmaakte van het Draaksteken krijgt een plek op de binnenplaats van het museum.

Te zien: BEESEL IN DE BAN VAN DE DRAAK
Vanaf 4 juni in het Aad Raodhoes in Beesel.

Het museum is in het weekend geopend. Op de dagen dat het Draaksteken plaatsvindt is het Museum vanaf 11.00 uur ook open. De expositie duurt tot eind september.

Noteer zaterdag 3 juni en wees van harte welkom om 16.00 uur bij de spectaculaire opening!!

 

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE