14 april 2011

Vrijwilligers van de stichting Beesels Keramisch Erfgoed hebben zaterdag 19 maart in Roggel een keramisch kunstwerk van de gevel van de voormalige openbare bibliotheek verwijderd.
Het kunstwerk, in 1977 ontworpen en gemaakt door de Roermondse kunstenaar Joep Thissen in het atelier van Keramisch bedrijf Loré te Beesel, sierde jarenlang de gevel van de bibliotheek in Roggel. Binnenkort wordt het gebouw gesloopt en dreigde het kunstwerk verloren te gaan.
Zowel Woongoed 2-Duizend, de eigenaar van het gebouw, als SBKE vonden het meer dan de moeite waard een poging te doen om het kunstwerk te behouden.
Dat is gelukt.

In de aanpandige gymzaal bevond zich ook nog een keramischwerk dat eind jaren ’70 van de vorige eeuw in het atelier van St Joris is gemaakt. De kunstenaar die dit relief “ridders te paard” heeft gemaakt is nog onbekend. Omdat ook de gymzaal wordt gesloopt is ook dit Beeselse kunstwerk van de muur verwijderd.

Voor SBKE zijn dit twee geweldige aanwinsten en na grondige schoonmaak en restauratie zullen de kunstwerken in Beesel een nieuwe plek krijgen.

In het menu Projecten vindt U een uitgebreid fotoverslag van het verwijderen van deze kunstwerken en de laatste nieuwtjes over voortgang van dit nieuwe project.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE