18 december 2021

Traditiegetrouw worden er tijdens de kerstperiode op enkele prominente plekken in Beesel een aantal keramische kerstgroepen uitgestald. De kerstgroepen behoren tot de collectie van SBKE en zijn allen ontworpen en gemaakt in de ateliers van St Joris en Loré.

De volgende kerstgroepen zijn te bewonderen.

 • Familie Hendrikx, Kerkstraat 2
  Venster rechts:
  Deze keramische kerstgroep is in de jaren ’50 van de vorige eeuw ontworpen door de Roermondse kunstenaar Joep Thissen in het atelier van keramisch bedrijf St. Joris uit Beesel. Enkele jaren geleden heeft SBKE deze originele groep in langdurige bruikleen gekregen van Lyceum Schöndlen uit Roermond.
  Venster links:
  Deze kerstgroep is eind jaren vijftig ontworpen door Joep Thissen voor Loré. Deze kerstgroep sierde decennia lang het kerkgebouw van de parochie H. Pastoor van Ars te Haarlem. In 2017 heeft pastoor Hendriks de groep aan SBKE geschonken.
 • Etalage Bakkerij Broekmans Beesel
  Kerstgroep ontworpen door Joep Thissen voor Loré. De beelden zijn in 2013 door SBKE-vrijwilligers, met behulp van de originele gipsen mallen, gereproduceerd.
 • St. Gertrudiskerk
  Kerstgroep ontworpen door Piet Schoenmakers voor St. Joris. De beelden zijn in 2011 door SBKE-vrijwilligers, met behulp van de originele gipsen mallen, gereproduceerd.
  Enkel te bezichtigen voor, tijdens of na de eucharistieviering.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE