19 juni 2022

Museum Beesel geopend,
expositie ‘Keramiek in Beesel’ gestart.

Onder grote publieke belangstelling plaatsten burgemeester Bob Vostermans en voorzitter Paul Geraedts om stipt 12 uur de vlaggen in de masthouders van het Oud Raadhuis in Beesel.
Daarmee opende Museum Beesel ceremonieel haar deuren en startte ook de eerste tentoonstelling in het pittoreske pand aan de markt in Beesel.
Door de inspanningen van Museum Beesel heeft SBKE nu een prachtig podium om haar inmiddels omvangrijke collectie Beesels keramiek aan het publiek te tonen. 

Onder de talrijke gasten die de openingsplechtigheid bijwoonden bevonden zich natuurlijk ook de vrijwilligers van SBKE die deze eerste expositie hebben samengesteld.
De expositie vertelt in woord en beeld het verhaal van de productie van sierkeramiek in de ateliers van St. Joris en Loré. Meer dan 80 unieke Beeselse kunstproducten zijn er op fraaie wijze tentoongesteld.

Het Museum Beesel is tot en met september geopend op de zaterdagen van 14.00 uur tot 17.00 uur en op de zondagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE