22 april 2021

Schenking door ‘De Globetrotters’

Legendarisch! Dat waren de zittingen zoals die in de jaren zeventig, enkele weken voor de carnavalsdagen, in Beesel werden georganiseerd. Vaak met als hoogtepunt het optreden van het Heerlense parodistentrio De Globetrotters. Telkens weer zetten de Heerlense gebroeders Stollman de Drakebòch in Beesel op zijn kop.

Als waardering voor hun optredens ontvingen De Globetrotters van de organiserende CV de Drake vaak een Beesels kunstwerkje…van keramiek!
Deze kunstwerkjes werden door de familie Stollman gekoesterd, eerst in Spaubeek en later in Geleen. Nu, na bijna vijftig jaar, vonden mevrouw Stollman en haar zoon Philip dat de kunstwerkjes weer terug naar Beesel moesten!
Philip nam daarvoor contact op met CV de Drake die op hun beurt SBKE informeerde.

Dinsdag 20 april j.l. nam SBKE voorzitter Rob Dijcks uit handen van mevrouw Stollman in Geleen twee mooie Beeselse kunstwerkjes in ontvangst.

Het zijn: een reliëf met als voorstelling De vier Muzen, begin jaren zestig ontworpen door Jules Rummens voor Loré en een beeldje van St. Joris en de Draak, begin jaren vijftig ontworpen door Theo Hoitink voor St. Joris.

SBKE is verguld en dankt de familie Stollman voor deze bijzondere schenking. Natuurlijk ook dank aan de CV de Drake voor hun attente bemiddeling.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE