25 november 2017

Een passie bezegeld met ‘De kus van het Beeselse vuur

De stempels ‘TERRACO’, ‘BEESEL’ en ‘DRAAK’ op een wijwaterkruikje waren voor Erik Driessen de aanleiding om zich te gaan verdiepen in de geschiedenis van het kunstatelier van St. Joris.
Nu, ruim twee decennia later, heeft hij zijn vergaarde kennis, zijn omvangrijke archief en grote collectie keramische kunstvoorwerpen samengebracht in dit boek.

Een beschrijving van het keramisch ambacht, de opkomst van regionale en Beeselse keramiekateliers, de kunstenaars en ambachtslieden die er werkten en hun omvangrijke keramische oeuvre.
Met als rode draad de geschiedenis van ‘Keramische Industrie St. Joris’ en medeoprichter – zijn opa – Herman Willem Driessen.
Aan de hand van anekdotes, vele illustraties en historisch fotomateriaal vertelt hij over de bijzondere en unieke rol van St. Joris in de keramische wereld maar ook in het dorp Beesel.
In het boek zijn catalogi opgenomen van geproduceerde kunstwerken in de belangrijkste Beeselse ateliers: St. Joris en Loré.
Een boek voor keramiekliefhebbers, verzamelaars en iedereen die geïnteresseerd is in een stukje Limburgse en Beeselse historie.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE