3 december 2017

Ook dit jaar heeft de Stichting Beesels Keramisch Erfgoed (SBKE) weer een route langs zes kerstgroepen gerealiseerd. Het betreft allemaal in Beesel vervaardigde kerstgroepen uit de voormalige ateliers van Sint Joris en Loré. Vier kerstgroepen zijn ontworpen door Joep Thissen, andere twee zijn ontworpen door Piet Schoenmakers. Enkele van deze groepen zijn door vrijwilligers van SBKE gemaakte replica´s. Daarbij zijn de oorspronkelijke mallen gebruikt en zijn de beelden volgens het oude procedé geglazuurd en in een (hout)oven met zout gestookt.
De grote, door Piet Schoenmakers ontworpen kerstgroep staat zondag 10 december al op de traditionele kerstmarkt. Vervolgens siert deze kerststal tijdens de kerstdagen de St. Gertrudiskerk. Bijzonder is dat er dit jaar ook een uit witte klei, biscuit gebakken (niet voorzien van glazuur), replica van deze groep in de route wordt opgenomen.
De route loopt langs de volgende locaties: De etalage van familie Hendrikx Kerkstraat 2, de etalage van Bakkerij van den Berg, Kerkstraat 1, de St. Gertrudiskerk, de SBKE-vitrine in herberg de Bongerd aan de Markt, café Sef Janissen aan de Bussereindseweg 55 en de etalage van Bakkerij Broekmans Mgr. Theelenstraat 4.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE