5 januari 2019

Expositie Piet Schoenmakers – ‘19’19
100 jaar geleden werd de Roermondse  kunstenaar Piet Schoenmakers geboren. Ter gelegenheid hiervan vindt er van 9 tot 31 maart in de ECI Cultuurfabriek in Roermond een tentoonstelling plaats die een inkijk geeft in een bijzonder productief kunstenaarsleven.

Als student aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam legde Piet Schoenmakers zich toe op grafische technieken en won daarmee de prestigieuze Prix de Rome. In de naoorlogse periode van wederopbouw kon hij vele kunstwerken in keramiek, glas, koper en beton maken voor openbare gebouwen. Na zijn pensioen legde hij zich toe op de abstracte schilderkunst. De in 2009 overleden kunstenaar bouwde gedurende zijn leven een omvangrijk en veelzijdig oeuvre op.

In zijn creatieve zoektocht verkende Piet Schoenmakers alle hoeken van het metier. Hij was altijd op zoek naar nieuwe wegen en daarmee zijn tijd ver vooruit. “Ik ben 50 jaar te vroeg geboren” heeft hij wel eens gezegd. De expositie in de ECI Cultuurfabriek laat zien dat het werk van Piet Schoenmakers ook een eeuw na zijn geboorte nog springlevend is.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk en te bezichtigen dagelijks tussen 9:00-20:30u en op zondag tussen 10:30-17:00u in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.

Stadswandeling Piet Schoenmakers
Op zaterdag en zondag om 14:00u organiseert het VVV Roermond een thematische stadswandeling in de Voorstad St Jacob, waar Piet Schoenmakers opgroeide. Bezoekers krijgen interessante uitleg bij diverse kunstwerken en locaties. De wandeling start aan de Stenen Brug en loopt tot de ECI Cultuurfabriek.
De kosten voor deze wandeling zijn € 5,- . Uiterlijk donderdag aanmelden is noodzakelijk via stichtingpietschoenmakers@gmail.com.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE