2023 Project Loods 6

Regelmatig wordt SBKE verblijd met een schenking waardoor de collectie van Stichting Beesels Keramisch Erfgoed gestaag groeit. De collectie omvat inmiddels honderden beelden, vazen, kannen, kruiken en religieuze sier- en gebruiksvoorwerpen. Voornamelijk kunstkeramiek welke in de Beeselse ateliers van St. Joris en Loré is gemaakt. Maar soms wordt de stichting ook verrast met aanverwante kunstvoorwerpen zoals gebrandschilderd glas en schilderijen van kunstenaars die in de Beeselse ateliers gewerkt hebben. Of soms zelfs keramiek van aanverwante ateliers uit de regio.

De collectie is inmiddels zo groot geworden dat een grotere bewaarruimte noodzakelijk was. Die is gevonden aan de kerkstraat in Beesel. Met financiële hulp van de gemeente Beesel huurt SBKE daar een van opslagloodsen: Loods 6.

In de afgelopen maanden hebben Hub Driessen en Fons Verdonck,  als hoeders van de SBKE-collectie, de gehele verzameling naar Loods 6 verhuisd. Alle kunstvoorwerpen staan nu netjes en overzichtelijk in stellingen opgesteld. Elke woensdagochtend archiveren en fotograferen zij de nieuwe aanwinsten.

Projectdetails

Wat: Beheer Collectie SBKE
Waar: Loods 6 aan de Kerkstraat in Beesel
Jaar: 2023

Met hulp van:

Gemeente Beesel
Fons Verdonck, Hub Driessen

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE