2018 Project Tuinmuur

Samen met Woongoed 2-Duizend wordt er gewerkt aan de verfraaiing van een nog te realiseren tuinmuur aan het kerkplein in Beesel. Deze tuinmuur vormt de afscheiding tussen de nieuwbouw “Aaj Mert” en het kerkplein.
Middels enkele keramisch kunstwerken wil SBKE de tuinmuur verfraaien.
Van Woongoed 2-Duizend kreeg onze stichting het verzoek of wij ideeen hadden om de te bouwen tuinmuur aan het kerkplein in Beesel te verfraaien. Op de oorspronkelijke tekening was een normale, vlakke, kale en saaie muur voorzien.
SBKE heeft voorgesteld om drie nissen in de tuinmuur aan te brengen waar keramische kunstwerken geplaatst kunnen worden.
Om de te plaatsen kunstwerken ook ‘s-avonds mooi te kunnen belichten worden er in samenwerking met de gemeente Beesel enkele spots geplaatst. Enkele vrijwilligers van onze stichting hebben daartoe recent het graafwerk voor de bekabeling uitgevoerd.

Inmiddels hebben vrijwilligers de plaquette ‘ Isidorus‘ geplaatst in een van de nissen in de tuinmuur aan het kerkplein.
De plaquette is in de jaren zestig door Jules Rummens bij Loré ontworpen. Ze sierde decennialang de entree van de ‘Boerenleenbank‘ aan de markt in Beesel. In 2006 is de plaquette daar verwijderd en verplaatst naar de entree van het ‘Aad Raodhoes’. Daar was de plaquette maar zeer beperkt zichtbaar.
Nu, op de nieuwe plek aan het kerkplein, kan iedereen, op elk moment van de dag, nog meer van het prachtige kunstwerk genieten.

Projectdetails

Wat: Realisatie nissen in tuinmuur
Waar: Kerkplein Beesel
Jaar: 2017-2018
Oorsprong: ####
Meer Details: ####

Met hulp van:

Hub Driessen
Wim Storms
Fons Verdonck
Jacques Schoenmakers
Wim Meerts
Wim vd Borst
Erik Driessen
Woongoed 2000
Gemeente Beesel

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE