2020 Project Spoorzoeker

Project Spoorzoeker afgerond

Dinsdag 24 augustus 2021 was het eindelijk zo ver: Project Spoorzoeker bijna afgerond!
Door de coronaperikelen was het nog niet mogelijk geweest om de drie reliëfbeelden – afkomstig van basisschool De Spoorzoeker in Roermond – in Beesel te herplaatsen.
In de drie nissen, in de daarvoor speciaal ontworpen tuinmuur aan het kerkplein, werden sjablonen aangebracht waardoor de ervaren vrijwilligers de circa 60 onderdelen van het kunstwerk secuur en vakkundig aan de muur konden bevestigen.
Als morgen de lijm voldoende is uitgehard, worden de sjablonen verwijderd. Dan starten de speelse creaties die Joep Thissen omstreeks 1960 maakte bij Loré, een tweede levenscyclus in Beesel.

Zaterdag 11 juli 2020 hebben vrijwilligers van SBKE in Roermond aan de voormalige basisschool De Spoorzoeker een driedelig keramisch wandreliëf verwijderd.
Het kunstwerk is omstreeks 1960 ontworpen en gemaakt door Joep Thissen bij Loré in Beesel. Omdat het schoolgebouw over enkele weken gesloopt zal worden, heeft SBKE gemeente Roermond aangeboden het kunstwerk voor de sloop te behoeden.
Het driedelige kunstwerk is opgebouwd uit maar liefst 60 fragmenten die met ankers en specie aan de muur bevestigd waren. De delen zijn voorzichtig vrij gekapt en van de gevel verwijderd.

Terug in Beesel worden de fragmenten verder gereinigd en waar nodig hersteld. Het kunstwerk krijgt in Beesel een nieuwe bestemming op een prominente plek in het dorp.

 

Projectdetails

Wat: Wandreliëf Joep Thissen
Waar: Basisschool De Spoorzoeker Roermond, kerkplein Beesel
Jaar: 2020-2021

Met hulp van:

Gemeente Roermond
Waterschap Limburg
Van Herten Afbouw Beesel
Raedts Bouwbedrijf B.V. Venray
St. Joris Keramische Industrie
Wim Storms, Jules Boom, Guido Evers, Tom Stemkens, Jitse Thijssen, Hans Evers, Erik Driessen, Sjra Pansters, Wim Meerts

Foto’s: Wim Storms

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE