5 oktober 2021

Herplaatsing unieke beelden in Oss

In zijn speurtocht naar Beesels Keramisch Erfgoed bezocht Erik Driessen in mei dit jaar de Heilige Geestkerk (in de volksmond  Visserskerk) in Oss. Daar zouden zich twee monumentale beelden van Joep Thissen bevinden, die de Roermondse kunstenaar begin jaren vijftig bij St. Joris heeft gemaakt.
Het doel was om deze beelden te fotograferen en op te nemen in de erfgoed-inventarisatie op deze site. 

De twee beelden van ruim 150 cm, elk in twee delen, waren echter al uit de kerk verwijderd omdat deze aan de dienst werd onttrokken. Beide beelden lagen in het parochiecentrum te wachten op een nieuwe bestemming. 

Goede raad kwam dus precies op tijd!
Het bestuur van de Willibrordus-parochie was aangenaam verrast met de suggestie van SBKE om beide beelden buiten aan de gevel van het parochiecentrum te plaatsen. ‘Kan dat, kunnen ze daar tegen dan?’, was hun eerste reactie.
Daarna hebben vrijwilligers van het parochiecentrum er geen gras over laten groeien. Amper 4 maanden later pronken de stoere en robuuste Jozef- en Mariabeelden van Joep Thissen aan de gevel van het parochiecentrum in hartje Oss.

Mooi dat deze twee prachtige ‘Beeselse’ beelden op een zo prominente plek een nieuwe levenscyclus zijn begonnen. En de parochianen in Oss zijn er maar wat trots op, getuigt het artikel in het Parochieblad Willibrordus nummer 3 van oktober 2021.

Stichting Beesels Keramisch Erfgoed

Contact

info@sbke.nl
Ruys van Splintersingel 13
5954 BL Beesel
IBAN: NL20 RABO 0121 5396 28

© Copyright SBKE